Sun. Feb 28th, 2021

Un nou gest marca ”Dragoste desculta”

2 min read

Duminica, cei din cadrul Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti au avut o alta initiativa mai mult decat laudabila. Ei au mers la persoane cu nevoi din Barlad.
Oamenii au nevoie de sosete, covoare, multi nu au curent electric etc. Insa lemnele sunt esentiale, acum, in plina iarna.
“…am vazut la un moment dat un copil alergand spre noi. Incaltat intr-o pereche de papuci gauriţi ,fara sosete , doar cu un pulover destul de subtire tras pe el si striga rugator la noi :
“Puteţi veni si la noi acasă ?suntem 8 copii.”
“Sigur, i-am raspuns.”
M-a prins de braţ desi eram o straina pentru el si am pornit spre casa lui. In timp ce mergeam s-a oprit uitandu-se la mine si mi-a spus aratand spre o casă dărăpănată care parea pustie.
“Acolo sta Neculai este foarte sarac si el si nu are ce manca puteti sa il ajutati si pe el ?” M-am uitat cu drag la acest copil, l-am imbratisat si mi-am spus mie insumi:
“Ce minunata stare…!” Sa te gandesti si la altii in timp ce tu însuți ai nevoie de ajutor”, ne spune Magda Savuica, cea care coordoneaza activitatea asociatiei negrestene.
La rugamintea unui copil au intrat in casa unei persoane in varsta, care le-a multumit plangand dar si bucurandu-se, in acelasi timp. Îi sclipeau ochii plini de lacrimi, insa si de multumire.
Apoi au mers intr-o familie cu 8 copii, toti desculti, fara sosete sau papuci pufosi in picioare. Cel mai mic avea 4 luni. Cand au iesit din curtea respectivei familii strada era plina de oameni care i-au binecuvantat si au laudat actiunea celor de la ”Dragoste desculta”. Si le-au recomandat si alte familii, la fel de sarace, cu multi copii, care i-au intampinat cu mare bucurie in momentul cand au intrat in casele lor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.