Sat. Mar 6th, 2021

Vasluiul, plin de șanțuri și gropi datorita proiectului de apa si canal

2 min read

Implementarea programului de apă și canal nemulțumește tot mai mulți cetățeni din municipiul Vaslui. După ce lucrările de instalare a conductelor sunt finalizate, constructorul nu mai asfaltează zonele unde carosabilul a fost spart, lucru care îngreunează serios traficul rutier. În unele cazuri, municipalitatea a intervenit și a asfaltat zonele sparte din șantiere, astfel încât să continue realizarea investiției.
In perioada următoare va fi anunțat programul pentru anul 2021. Se va anunta pe ce străzi și pentru ce perioadă vor fi deschise noi șantiere în cadrul proiectului de apă și canal.
Contractul nu este al primăriei, ci SC Aquavas Vaslui are contract cu firma respectivă. Municipalitatea emite autorizațiile de spargere pe termene și obiective. Firma nu își respectă obligațiile și atunci noi suntem cei care luăm în obraz de fiecare dată și s-a încercat să se mai repare străzile în contul constructorilor. Pentru buna derulare a programului de modernizare a sistemului de apă și canal în bugetul local pentru anul curent vor fi prevăzute fonduri, pentru că sunt capete de străzi neacoperite de proiect și Primăria Vaslui lucrează la ele ca să fie completate. În cursul lunii septembrie 2018 SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA. În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. Însă, cum era de așteptat, criza de muncitori a afectat și acest proiect. La nivelul municipiului Vaslui lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.