25/04/2024

Comisie specială la CL Vaslui pentru verificarea activității societăților din subordine

2 min read

Mai totii consilierii din Consiliul Local Vaslui au votat înființarea unei comisii de analiză și verificare a societăților din subordine (Goscom, Transurb, Aquavas etc.). Structura politică a comisiei este următoarea: 2 consilieri PNL, 2 consilieri PSD și 1 consilier USR-PLUS. Din comisie fac parte printre alții liberalul Valentin Dragomir, social-democratul Alaxandru Barbu și tânărul consilier de la USR-PLUS, Dragoș Chirica.
Până la exercitarea votului final pe proiectul de hotărâre, consilierii locali au avut discuții aprinse pe marginea acestei inițiative. Valentin Dragomir a spus că nu trebuie să se teamă nimeni de această comisie, sigurul ei obiectiv fiind acela de informare asupra activității generale a societăților din subordinea CL Vaslui.
Se vor culege date de la acele instituții și se analizează timp de 30 de zile. Se vine în fața CL Vaslui cu niște repere. Nu se va face o comisie de anchetă, ci o comisie care să prezinte situația societăților din ultimii patru ani. Se poate face o comisie din consilieri, care sunt oameni politici. Sunt consilieri pentru prima dată aleși, va veni bugetul acestor societăți și alte documente, iar această comisie va face o analiză și va face o informare privind activitatea societăților.

In acest mod se va vedea dacă banii din respectivele entități sunt cheltuiți în interesul cetățenilor din municipiul Vaslui.
Sunt societăți în subordinea CL, UAT-ul generează niște bugete și trebuie să vedem cum se cheltuie banii.
Primarul Vasile Pavăl a facut precizarea că activitatea societăților din subordine este cunoscută la toate nivelurile. O astfel de comisie trebuie să aibă obiective, perioada în care activează, ce anume se analizează la o societate etc.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.