Fri. Feb 26th, 2021

Liberalii din CJ consideră ca proiectul Centrului Cultural Județean a devenit o ruină

2 min read

Liberalii acuză conducerea Consiliului Județean Vaslui că proiectul de la fosta Casă a Armatei nu este decât o ruină. Proiectul trenează de foarte mulți ani, au spus liberalii. Acestia au reproșat CJ-ului că nu a luat măsurile necesare pentru finalizarea investiției. În 2017 proiectul era realizat în proporție de 49%, iar în 2021 este la 53,7%. Finanţarea investiţiei se face din bugetul local al judeţului Vaslui şi din bugetul de stat (bugetul de stat ofera 20.507.091,307 lei iar bugetul local 474.049,851 lei.
Consilierii județeni liberali acuză conducerea Consiliul Județean că proiectul de la fosta Casă a Armatei s-a transformat într-o problemă foarte dureroasă pentru cetățenii județului. Opoziția susține că proiectul trenează de foarte mult timp, lucru care este inacceptabil. Liberalii au solicitat conducerii CJ Vaslui să precizeze dacă au fost prevăzute clauze pentru neîndeplinirea contractului de execuție, dacă s-au calculat penalități sau daune pentru beneficiarul proiectului. Până în prezent proiectul este realizat în proporție de 53%, iar contractul de execuție nu a mai putut fi continuat cu firma din Bacău, pentru că a intrat în procedura de insolveță. Practic, constructorul a intrat în faliment, iar pe șantier mai veneau la lucru, zilnic, doar cinci muncitori.
La licitația pentru execuția proiectului s-a prezentat o singură firmă, care a avut toate actele în regulă. La sfârșitul anului trecut, conducerea CJ Vaslui a anunțat că va rezilia contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care executa lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. În cursul anului 2017 lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice. Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.