Tue. Mar 9th, 2021

Jurnal de călătorie…Proiectul „La pas pe meleaguri vasluiene”

2 min read

A treia zi de călătorie a fost la Huși, acasă la sociologul și academicianul Mihail Ralea, mai exact La Biblioteca Orășenească „Mihai Ralea”. Cu aceasta ocazie sunt promovati oameni de valoare contemporani ai județului, care, prin muncă, talent și dăruire, arătă o latură mai puțin promovată a Vasluiului, însă cu adevărat valoroasă.
Intalnirea din ”municipiul dintre vii” a cuprins o expoziție itinerantă și o întâlnire cu personalități locale, oameni ai locului, hușeni dragi: Theodor Codreanu, Lina Codreanu, Petruș Andrei și Marcel Miron.
Au fost prezentate cele două publicații realizate în cadrul proiectului: „Consemnări vasluiene despre Luceafărul poeziei românești” și catalogul „La pas pe meleaguri vasluiene”.
Reprezentantii Bibliotecii Judetene Vaslui au tinut sa mulțumeasca Alinei Tudose, managerul Bibliotecii Municipale Huși și colegelor de la Biblioteca Municipală Huși pentru găzduire și pentru primirea călduroasă, participanților la activitate, colegilor care s-au implicat și s-au asigurat ca activitățile să decurgă conform planului și tuturor celor care ne sunt alături în acest proiect.
”Se cuvine să-i menționăm pe cei care fac parte din echipa de proiect: Mihaela Trifan, Loredana Savin, Alina Tanasă, Sorin Talpalaru, Mihaela Miron, Dana Monica Vîntu, Gina Păun, Mihaela Ochianu. Ne-am bucurat de colaborarea cu Luciana Macovei, Dorina Chiriac, Anca Chelaru, Liliana Moga și Carmen Trufia de la Biblioteca Județeană Vaslui, dar și de colaborarea cu colegii de la Biblioteca Orășenească „Constantin Macarovici” Negrești, Biblioteca Orășenească „Constantin Balmuș” Murgeni, Biblioteca Municipală „Mihai Ralea” Huși, Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad, cărora le mulțumim.
Vom mai reveni pe meleaguri hușene”, a mentionat Gelu Bichinet, director al Bibliotecii Judetene Vaslui.
Proiectul „La pas pe meleaguri vasluiene” este inițiat de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și finanțat de Ministerul Culturii.

ministerulculturii #lapaspemeleagurivasluiene #bibliotecavaslui

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.