Thu. Feb 25th, 2021

Peste 4.500 de conjudeteni s-au vaccinat cu prima doză

2 min read

De pe 4 ianuarie, când a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, până ieri, 25 ianuarie, în județul Vaslui se vaccinaseră 4.566 persoane.
Pe 23 și 24 ianuarie s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 609 persoane în județ, din care 29 la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, 175 la Clubul Pensionarilor Vaslui, 232 la Sala de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad și 173 la centrul de vaccinare amenajat în sala de sport din Huși.
Pentru următoarele șapte zile, au fost programate pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2, 3305 persoane. Gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100 % pentru următoarele șapte zile. Reamintim că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv. Vaccinarea nu este condiționată de calitatea de asigurat. Persoanele eligibile se programează la vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Trebuie reamintit că vaccinarea este gratuită și voluntară.
Reprezentanții Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui au declarat că pentru cei care s-au vaccinat sunt asigurate dozele pentru rapel. Pentru asigurarea vaccinării complete programările în perioada 6 februarie – 1 martie au fost sistate, urmând că în acest interval să se efectueze doar rapelurile.
În județul Vaslui interesul pentru imunizare al persoanelor cu afecțiuni cronice și cele peste 65 de ani este destul de mare, insa rămâne însă de văzut care este perspectiva vaccinării, în funcție de numărul de doze pe care țara noastră va reuși să le achiziționeze.
Ieri a sosit în țară a șasea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în peste 92.000 de doze.
In județul Vaslui, la data de 25 ianuarie, rata de incidență a infecției cu SARS-C0V-2 era de 1,2 la mia de locuitori. S-au înregistrat un numar de 38 de cazuri in ultimele 24 de ore.
Numărul pacienților internați la spitalul suport COVID din Bârlad a scăzut. Ieri, erau 150 de pacienți internați în secții, dar la ATI numărul cazurilor grave era destul de mare, respectiv 19 pacienți, rămânând doar un singur pat liber.
Medicii recomandă în continuare populației să respecte măsurile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2, mai ales în contextul redeschiderii restaurantelor și a apariției pe teritoriul României a tulpinii britanice a coronavirusului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.