Sun. Feb 28th, 2021

Consilierii din opoziție îl forțează pe Buzatu să doneze pământ județului

2 min read

Consiliul Județean Vaslui a respins aprobarea proiectului de hotărâre privind cumpărarea unui teren de către UAT județul Vaslui. Cum proiectul privește patromoniul, pentru aprobarea acestuia a fost nevoie de două treimi din voturile consilierilor județeni. Consilierii din opoziție nu au fost de acord cu acest proiect și, în consecință, cumpărarea terenului a fost respinsă cu 24 de voturi ”pentru” și 15 abțineri.
În prezent, în județul Vaslui, se desfășoară lucrări la obiectivul de investiție finanțat prin PNDL „Reabilitare și modernizare drum județean DJ 284: DN24 B (Huși) – Epureni – Duda – Pâhnești – Fundătura – Arsura – DN 28 (Ghermănești)”.
În apropierea kilometrului 1+100 de pe traseul acestui drum județean au fost identificate o serie de probleme tehnice care pun în pericol buna desfășurare a acestei investiții, precum și siguranța celor care tranzitează drumul.
În vederea punerii în siguranță a circulației și a stabilizării drumului, proiectantul și reprezentanții executantului au venit cu propunerea de achiziționare a unui teren, în aval de drum. Este vorba despre un teren de aproximativ 800 de metri pătrați, pentru executarea lucrărilor în vederea asigurării stabilității acestuia. Valoarea maximă care poate fi plătită pentru acest teren, conform raportului de evaluare este de 19.476 lei.
Referindu-se la modul în care CJ Vaslui intenționează să achiziționeze terenul Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a dorit sa precizeze: ”Ne puneți în fața faptului împlinit și nu putem fi de acord cu aceasta”. Dan Marian, unul dintre vicepreședintii CJ Vaslui, a solicitat în replică ca să fie înregistrat modul în care a votat fiecare consilier județean, pentru ca cetățenii să știe cine nu dorește finalizarea investiției. Presedintele Dumitru Buzatu a fost și mai categoric și a spus că, dacă hotărârea nu trece, își va asuma să negocieze personal cu proprietarul pământului, iar după ce va cumpăra respectivul teren îl va dona CJ-ului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.