Sat. Mar 6th, 2021

Expoziție dedicată Unirii Principatelor, la Bârlad

1 min read

„Laic și religios în Unire” este denumirea primei expoziții cu care se deschide seria evenimentelor culturale din acest an la Galeria de Artă „N. N. Tonitza” din Bârlad. Zeci de lucrări de sculptură realizate de artistului popular Dan Horgan au fost prezentate pe simezele galeriei, pe care iubitorii de sculptură le pot admira timp de o lună, începând de astazi, 24 Ianuarie.
Nu a avut loc o vernisare propriu-zisă a expoziției, din cauza stării de alertă, vizitatorii putând intra în număr foarte mic, pentru a vedea lucrările, cu păstrarea distanțării fizice.
Este o expoziție dedicată Unirii, după cum reiese și din titlul ei. Sunt lucrări de sculptură, artă populară religioasă (icoana de vatră), artă religioasă post-modernistă și suprarealistă. Sunt lucrări de sculptură realizate în pandemie dar și înainte de aceasta. Expoziția „Laic și religios în Unire” va fi deschisă timp de o lună, astfel că bârlădenii si nu numai vor avea timp suficient să vizioneze lucrările artistului plastic Dan Horgan. Autorul lucrărilor panotate pe simezele Galeriei de Artă este coordonatorul cercului de arta populara de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” și profesor de educație plastică la Școala Gimnazială din Perieni și la Școala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu”, din Bârlad.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.