Sun. Feb 28th, 2021

Incepe o noua campanie de verificare a dosarelor de ajutor social

1 min read

Se va verifica…saracia!!

Ministerul Muncii pregătește o campanie națională de evaluare a ajutoarelor sociale, al carei scop este să identifice beneficiarii unor astfel de ajutoare. Verificările vor fi efectuate de către echipe mixte ale Agențiilor judetene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă.
Se vor identifica beneficiarii de ajutoare sociale care se afla în situatii cu adevarat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârsta de pensionare sau care au în întreținere copii mici. În al doilea rând, se vor identifica soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci.
Numărul asistaților sociali din județul Vaslui a crescut în acest an cu 241 beneficiari. La sfârșitul lunii noiembrie 2020, erau în plată 7.843 beneficiari de venit minim garantat, care au încasat o sumă totală de 2.179.148 lei, suma medie achitată fiind de 277 lei. Spre comparație, în luna ianuarie a acestui an, erau înregistrați la plată doar 7.602 beneficiari.
Ajutorul social se acordă familiilor și persoanelor singure, cetățeni români sau străini, inclusiv persoanelor fără locuință, ale căror venituri lunare se situează sub pragul de 142 lei – pentru persoanele singure și 527 lei pentru familia formată din cinci persoane.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.