Thu. Feb 25th, 2021

Activitatea nu a incetat la CCD Vaslui

1 min read

Activitatea Casei Corpului Didactic (CCD) Vaslui continua in ritm sustinut, chiar daca mai putin intens ca de obicei. Si aceasta, fapt de mult stiut, din cauza pandemiei de Covid-19. Astfel, cei de la CCD au continuat seria webinarilor, duminică, 17 ianuarie, cu cel susținut de formator, prof. Loredana Novac. Tema abordata a fost ”Adaptarea strategiilor de evaluare la specificul activității online”. Cadrele didactice din învățământul gimnazial au primit în cadrul webinarului:
-suport în această perioadă;
-sugestii/repere metodologice;
-exemple de aplicații digitale pentru evaluarea formativă și sumativă online.
În primul rând, pentru că evaluarea e în responsabilitatea cadrului didactic. Iar pentru aceasta atât profesorul cât și întregul sistem educațional trebuie să asigure cele 3C caracteristici esențiale ale evaluării: să fie continuă, completă și corectă. ”Experiența actuală ne ajută să înţelegem că tehnologiile sunt instrumente de aplicat cu atenție și în mod adecvat.
Oricât de performanta sau prietenoasa ar fi o aplicație de evaluare on-line, aceasta nu poate înlocui pe deplin multiplele acțiuni ale feedback-ului învățării, acțiuni inițiate prin microdeciziile educatorului”, ne-a transmis prof. Rodica Stoide Radu, director al CCD Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.