Sun. Jan 17th, 2021

Situația la zi a cazurilor de COVID în județul Vaslui

1 min read

Numărul cazurilor de COVID-19 este în scădere în județul Vaslui, insa vestea nu trebuie să ne bucure prea mult. După 15 ianuarie se va putea afla dacă ne aflăm, cu adevarat, într-o fază descendentă, de platou sau în creștere.
Efectele vacanței din timpul sărbătorilor ar putea aduce modificări în statistica Directiei pentru Sanatate Publica (DSP) Vaslui. Ieri, 12 ianuarie, erau internate în spitalul din Bârlad 201 persoane confirmate pozitiv, dintre care patru având domiciliul în alte județe.
În secțiile spitalului bârlădean erau internați 190 de pacienți, 25 cu forme ușoare, 96 cu forme medii și 69 cu forme severe. Unsprezece pacienți erau monitorizați în secția ATI.
Conform datelor oferite de DSP Vaslui, alte 719 persoane pozitive se aflau până ieri izolate la domiciliu. Ieri, în județ au fost depistate pozitiv 65 de persoane, iar incidența cazurilor, înregistrată la 14 zile, era de 1,76 la mia de locuitori, sub media pe tara, ceea ce este un fapt cat se poate de imbucurator.
În ultima săptămână și-au pierdut viața din cauza complicațiilor determinate de COVID-19 un numar de cinci pacienți internați la Spitalul Municipal Beldiman. (M.N.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.