Mon. Jan 18th, 2021

Salariații din sănătate au pichetat Prefectura Vaslui

1 min read

Aproximativ 100 de sindicaliști din cadrul Sindicatului ”Sanitas” au protestat în fața Prefecturii Vaslui. Manifestarea a respectat actualele reguli privind protecția împotriva COVID-19, cum ar fi masca de protecție și distanțarea socială. La finalul evenimentului, o delegație a sindicaliștilor a fost primită de Mircea Gologan, prefectul județului Vaslui, care a preluat doleanțele lucrătorilor din sănătate și a promis că le va transmite Guvernului.
Revendicările sindicaliștilor au vizat legea salarizării personalului plătit din fonduri publice, acordarea stimulentului de risc pentru personalul din asistența socială și acordarea sporului de condiții deosebite prin raportarea la salariul de bază în plată. La pichet au participat doar sindicaliști de la ”Sanitas”. Sindicatul din cadrul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui nu a participat la acțiune. Sindicatul ”Sanitas” este afiliat la CNSLR „Frăția”
Federaţia ”Sanitas” a organizat o serie de acţiuni pentru susţinerea salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pe fondul apariţiei OUG nr. 226/2020, care prevede îngheţarea salariilor şi pensiilor în acest an. Astfel, în intervalul orar 12.00 – 13.00, organizațiile sindicale au organizat mitinguri în faţa prefecturilor din întreaga ţara, solicitându-se totodată şi convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.