Tue. Jan 26th, 2021

Anul acesta ne asteapta relansare economică sau falimente și disponibilizări masive?

2 min read

Anul 2021 este privit cu mare îngrijorare de înreprinzătorii de la nivelul județului Vaslui. În funcție de modul în care Guvernul va ști să adopte măsuri de redresare economică, vom avea parte de o relansare rapidă a producției și consumului sau de o recesiune. Criza economică înseamnă un număr mare de falimente și disponibilizări colective.
În opinia oamenilor de afaceri vasluieni este nevoie de o mai mare prezență a autorităților centrale în economie, printr-o serie de intervenții în ajutorul firmelor afectate de pandemie din sectoare precum agricultură, turism etc. Pe lângă un curs stabil al monedei naționale, patronatul mai cere ca bancile comerciale să practice dobânzi avantajoase pentru mediul economic.
Din pacate, după aproape un an de pandemie de COVID-19 situația economică este extrem de dificilă.
Agenții economici sunt terminați, in special psihic și fac eforturi să supraviețuiască pe piață. Parametrii economici și financiari sunt în scădere la toate firmele. Speranța oamenilor de afaceri a fost să închidă anul economic cu firmele în viață. În acest an, rămâne de văzut ca cei care ne conduc să fie dedicați activității lor în ceea ce privește relansarea economică.
Prăbușirea inițiativei private se vede și în fluxurile financiare ale agenților economici de la nivel local. În luna ianuarie 2020, agenții economici din județul Vaslui aveau credite bancare în monedă națională în sumă totală de 534 milioane de lei. După jumătate de an de pandemie de coronavirus și debutul crizei economice, împrumuturile contractate la bănci au scăzut la valoarea de 520 milioane de lei.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.