Mon. Jan 18th, 2021

Județul Vaslui pregătește al doilea mare proiect pentru deșeurilor

1 min read

Consiliul Județean Vaslui va demara procedurile pentru întocmirea unui nou proiect, în vederea îmbunătățirii gestionării deșeurilor. Inițiativa autorităților județene vine la finalul implementării primului mare proiect cu finanțare europeană, privind sistemul integrat de management al deșeurilor.
Planul județean de gestionare a deșeurilor este la final. Acest lucru va duce la scrierea unui nou proiect, care să îmbunătățească proiectul actual. In mediul urban au fost alocate mai puține resurse prin proiectul inițial. Va fi un proiect scris și pentru a rezolva problemele de la depozitul ecologic de deșeuri, prin montarea unui sistem de tractare mecanico-biologic etc.
Anului trecut CJ Vaslui a finalizat licitațiile organizate pentru desemnarea operatorilor de salubritate din cadrul proiectului de management al deșeurilor. În urma licitației pentru atribuirea servicilor de salubritate, zona 5 – Roșiești (foto, depozit deseuri) are de la data de 1 august 2020 un sistem de operare mixt.
În cadrul proiectului de management al deșeurilor din județul Vaslui, zona Roșiești are în componență un total de 14 UAT-uri. Sistemul de management a fost deschis în zona Negrești, unde sunt arondate 8 UAT-uri. După acest prim pas au fost inaugurate zonele Vaslui (29 UAT-uri) și Bârlad (22 UAT-uri). De asemenea, din data de 1 martie 2020, operatorul de salubritate a preluat și zona Huși (13 UAT-uri).

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.