Thu. Jan 28th, 2021

Cadrele medicale din județ pichetează Prefectura Vaslui

1 min read

Sătule să aștepte la infinit drepturile salariale cuvenite cadrele medicale vor organiza proteste în zilele următoare. Astăzi, la Vaslui, de la orele 12.00, vor veni în fața Prefecturii să protesteze pentru drepturile lor angajații din spitalele județului.
Decizia organizării unor serii de acțiuni revendicative a fost luată de Consiliul Național al Federației Sanitas. Cei din sănătatea vasluiană, la fel ca toți colegii lor din țară, cer să fie aplicate prevederile Legii 153/2007 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului de condiții de muncă prin raportare la salariul de bază aflat în plată, precum și acordarea stimulentelor de risc pentru salariații din asistența socială.
Sindicaliștii Sanitas vor solicita mâine convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi județene, iar în perioada următoare vor picheta sediile Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Finanțelor Publice, Guvernului și Parlamentului României, în perioada în care vor avea loc dezbateri pe legea bugetului de stat.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.