Tue. Jan 26th, 2021

Oamenii de afaceri vasluieni nu vor să mai audă de anul trecut

2 min read

In 2020, sute de investiții ratate si falimente

Anul 2020 a reprezentat o perioadă nefastă pentru mediul de afaceri vasluian. Dacă la nivel național prognozele indică aproximativ 55.000 de firme care vor ieși de pe piață, în județul Vaslui circa 1.100 de firme își vor sista activitatea.
O perioadă de pandemie cu foarte multe greutăți, foarte multe neîmpliniri, nerealizări economice, sectoare economice întregi afectate, cu tot efortul pe care guvernanții l-au depus de a mai ajuta întreprinzătorii. Din această perspectivă mulți oameni de afaceri au ieșit de pe piață.
La începutul pandemiei de coronavirus Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a cerut autorităților să adopte rapid măsuri prin care să îi ajute pe micii întreprinzători să facă față efectelor economice produse de impactul coronavirusului. Oamenii de afaceri au cerut identificarea de soluții simple pentru alocarea de fonduri europene din exercițiul financiar 2014-2020, fonduri care nu au fost cheltuite până la această dată. Este nevoie de a sprijini puternic IMM-urile cu proiecte, pentru ca firmele să aibă capital de lucru și lichidități, pentru a trece mai ușor această perioadă complicată.
O altă propunere venită din partea întreprinzătorilor vizează acordarea de asistență tehnică firmelor care sunt în dificultate. La fel de importante pentru oamenii de afaceri sunt modificarea legislației privind achizițiile publice, precum și modificarea legislației muncii, urmând să fie introduse munca de acasă, munca temporară etc.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.