Sun. Jan 17th, 2021

Cărțile să iasă din…”carantină” – dorinta bibliotecarilor din Vaslui

1 min read

Lucrătorii Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” din Vaslui își doresc ca în anul 2021 să se revină la normalitatea dinaintea pandemiei de Covid-19. Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui, susține că revenirea la normalitate este cu siguranță dorința întregii omeniri, iar bibliotecarii nu fac excepție de la acest deziderat.
În prima parte a anului trecut, bibliotecarii vasluieni au pregătit cateva măsuri pentru protejarea cititorilor. La sala de lectură locurile au fost rărite in asa fel incat sa se asigure distanța de un metru și jumătate. La sala de împrumut s-au fixat trasee separate pentru intrarea și ieșirea vizitatorilor și la fel s-a procedat și în sala de împrumut pentru copii. Tot pentru păstrarea distanței sociale, s-a comunicat cu utilizatorii pentru a stabili dinaintea venirii la bibliotecă ce cărți vor să ia, astfel încât să nu stea în bliliotecă mai mult de zece minute.
Tot pentru protejarea cititorilor, cărțile care sunt primite de la cititori sunt depozitate într-un loc separat timp de 72 de ore și apoi sunt reintroduse în circulație. Foarte util pentru decontaminarea documentelor ar fi o instalație de decontaminare, însă cum prețul acestor echipamente este destul de piperat, bibliotecarii au ales varianta ”carantinării” cărților primite de la cititori timp de 72 de ore.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.