Wed. Jan 27th, 2021

Variantele de ocolire a municipiului Vaslui, în atenția Ministerului Transporturilor

1 min read

Proiectanții lucrează din plin la variantele de ocolire a municipiului Vaslui. În acest sens, autoritățile locale au primit o serie de solicitări de la proiectanți, pentru a le pune la dispoziție o serie de elemente concrete despre municipiul reședință de județ. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că municipalitatea colaborează cu proiectanții și le pune la dispoziție tot ce este posibil, în vederea creionării acestui proiect extrem de important pentru comunitatea locală.
Centura va fi construită pe direcția Bârlad – Iași și va începe de la Podul Moșneagu, va merge în paralel cu râul Vasluieț și va ieși prin satul Moara Domnească, comuna Văleni, la drumul național care duce la Iași. În total, este vorba de o distanță de șapte kilometri.
Strada Decebal, actuala variantă ocolitoare a municipiului Vaslui, va deveni una din principalele artere din interiorul orașului, după ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice.
În cursul lunii iulie 2019, Primăria Vaslui a demarat proiectul care vizează asigurarea utilităților publice către noul bazar și târgul auto, lucrări care vor fi realizate plecând de la utilitățile învecinate de pe strada Decebal.
Respectiva stradă va fi reabilitată pe proiectul pregătit deja. Va fi o stradă cu două benzi pe sens si se va implementa un sistem de iluminat public modern, cu tot ceea ce înseamnă o stradă orășănească.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.