Mon. Jan 18th, 2021

Un nou manager, interimar, la SAJ Vaslui

2 min read

Serviciul de ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui are un nou manager. Medicul Ana-Maria Ungureanu este noul manager interimar pentru următoarele șase luni al acestei institutii sanitare vasluiene. Aceasta se va ocupa de coordonarea unui important serviciu până la sfârșitul lunii iunie, când se va scoate la concurs postul de manager.
Propunerea pentru numirea Anei-Maria Ungureanu a venit din partea dr. Raed Arafat, cu care aceasta a avut o colaborare foarte bună în perioada 2010-2018, când a fost director medical al SAJ Vaslui. Decizia numirii acesteia în funcția de manager a aparținut actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.
Timp de câteva zile SAJ Vaslui a funcționat fără manager, după ce Aurora Popa, cea care ocupa funcția din ianuarie 2018, a fost suspendată ca urmare a unor nereguli depistate de corpul de control al Ministerului Sănătății.
Medicul Ana-Maria Ungureanu, care a primit vestea numirii ca interimar chiar în timpul gărzii din noaptea de Revelion, a mentionat că își dorește să pună pacientul pe primul plan, în cadrul activității din cadrul SAJ Vaslui.
Noul Comitet Director de la SAJ Vaslui, numit de ministrul Sănătății, are în componență pe dr. Ioana Lupeică (director medical), ing. Mircea Toșu (director tehnic) și pe Doina Spiru (asistent șef). Ministrul Sănătății așteaptă de la managerul interimar al SAJ Vaslui o propunere pentru postul de director economic, care va fi numit săptămâna aceasta.
Ana-Maria Ungureanu este medic primar de urgență, a obținut atestatul în medicină de urgență la SMURD Târgu Mureș în anul 2009. În perioada 2007-2009, a lucrat la spitalul din Moinești, unde a fost medic șef la CPU, iar din 2009, este medic la Ambulanța Vaslui. În perioada 2010-2018, cât a fost director medical la SAJ Vaslui, s-a preocupat în mod deosebit de pregătirea profesională a personalului medical. În acea perioadă, a crescut eficiența resuscitării în pre-spital a pacienților aflați în stop cardiac de la un procent de sub 10% în 2010, la peste 25%, în 2018. A pregătit și trimis în fiecare an echipaje la concursurile naționale de ambulanță, obținând la șase ediții locul I.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.