Wed. Jan 27th, 2021

Imprumuturi de la banci, în 2020, de 58 milioane de lei

1 min read

Potrivit datelor Băncii Naționale a României în noiembrie anul trecut gospodăriile populației din județul Vaslui aveau credite totale în monedă națională în valoare de 906,1 milioane de lei. Vasluienii au alocat cei mai mulți bani către consum – 500,6 milioane de lei, locuințe – 369,3 milioane de lei și alte scopuri 0,6 milioane de lei. Împrumuturile populației au crescut în acest an de la o lună la alta, în ciuda problemelor economice provocate de pandemia de coronavirus. Spre exemplu, dacă în luna ianuarie a acestui an populația avea credite în lei în valoare totală de 848 milioane de lei, în luna august 2020 gospodăriile populației din județul Vaslui aveau împrumuturi la bănci care totalizau suma de 892,7 milioane de lei.
Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui, a declarat că trebuie văzut care categorii ale populației merg la bănci pentru a lua împrumuturi.
Există categorii ale populatiei care fac imprumuturi si categorii care nu apeleaza la banii din banci. Aceasta a doua categorie a populației nu își permite să contracteze credite bancare pentru consum, achiziționarea de locuințe sau alte necesități.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.