Sun. Jan 17th, 2021

Mai multe cazuri severe, insa mai putine imbolnaviri de Covid-19

2 min read

Desi s-a observat o ușoară scădere a numărului persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână, numărul bolnavilor are toate șansele să crească din nou, în urma sărbătorilor de iarnă. Aceasta dacă nu se vor evita aglomerațiile din spații publice, reuniunile de familie sau petrecerile cu mai multe persoane.
Din statisticile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), numărul cazurilor severe este în creștere continuuă, ceea ce înseamnă că virusul a devenit mai agresiv. In acest fel tot mai mulți pacienți au nevoie de internare în secția ATI.
Spitalul Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman” din Bârlad nu mai are paturi libere la Terapie Intensivă. Astfel stand lucrurile cei de aici sunt nevoiti să trimită pacienții în stare gravă din județ la alte unități din țară. Si doar dacă se identifică locuri libere.
Singura soluție pentru ținerea sub control a pandemiei este adoptarea de către cetățeni a atitudinii corespunzătoare, respectiv distanțare sociala, purtarea măștii și igienizarea corectă și continuă a mâinilor. Specialistii sunt convinși că dacă aceste reguli profilactice nu vor fi luate în serios de populație, la mijlocul lunii ianuarie, după sărbători, vom asista la o creștere a numărului cazurilor de COVID-19.
In cursul zilei de ieri erau internați la unitatea suport COVID-19 din Bârlad un numar de 273 de pacienți, dintre care 7 din alte județe. Dintre aceștia, 7 sunt asimptomatici, 34 au forme ușoare, 130 prezintă forme medii, 82 au forme severe și 20 erau internați la ATI. 717 persoane pozitive sunt izolate la domiciliu.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.