18/04/2024

Din ce in ce mai mulți bolnavi de COVID-19, în stare gravă, transferați în alte județe

2 min read

Secția ATI a spitalului Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman” din Bârlad, unitate suport COVID-19, nu mai are locuri. In ultimele trei săptămâni a fost în situația de a nu putea interna mai mulți pacienți în stare gravă. Ieri, de exemplu, au fost transferați trei pacienți de la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) Bârlad la alte secții ATI din Vaslui sau din Iași.
Un pacient de 89 de ani, care a fost adus în stare foarte gravă la CPU Bârlad, a fost transferat la secția ATI a Spitalului Județean de Urgenta din Vaslui. La fel s-a întâmplat și cu un bărbat de 76 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la Iași. Un alt bărbat, de 75 de ani, a fost dus la spitalul modular din Lețcani (Iași), unde a fost identificat un loc disponibil la ATI.
Spitalul „Elena Beldiman” a tratat în secția ATI zeci de pacienți din alte județe, dar acum, din cauza supraaglomerării, în ciuda faptului că a fost crescut numărul de paturi la 20, nu mai sunt locuri disponibile.
Numărul pacienților depășește numărul de paturi de la ATI și, ca atare, s-a ajuns la incapacitatea secției de a mai putea interna toate cazurile care au nevoie de ventilație mecanică. Situația este destul de grea și astfel de transferuri vor deveni tot mai dese.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.