Fri. Oct 15th, 2021

Anul 2021, an cu investitii masive în municipiul Vaslui

2 min read

Cofinanțarea proiectelor de la bugetul local este de 10 milioane de lei

Anul viitor municipiul Vaslui va beneficia de un volum de investiții foarte mare. Este vorba despre cele șapte proiecte din cadrul POR 2014-2020 – Axa Prioritară 4, care totalizează suma de 27 milioane de euro. Pentru toate aceste investiții, cota de cofinanțare a Primăriei Vaslui se ridică la 10 milioane de lei.
Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că în anul 2020 s-au pregătit toate proiectele pentru implementare.
Unul dintre proiecte vizează construcția unei creșe pe terenul care a aparținut fostei unități militare din centrul municipiului Vaslui. Totodată, o grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui.
Printr-un alt proiect european municipalitatea vizează reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ preuniversitar – Liceul ”Ion Mincu”. Investiția constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de contrucție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.
O altă investiție vizează extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători. Astfel, în cadrul proiectului vor fi achiziționate un numar de 18 mijloace de transport călători, dintre care opt autobuze hibrid diesel/electric și zece troleibuze nearticulate.
În ceea ce privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.