Mon. Jan 25th, 2021

Magda Savuica, un ”inger” real!

2 min read

Marturisesc ca am aflat de Magda Savuica tarziu. Chiar foarte tarziu. De circa 9 ani face bine, mult bine, in zona atat de saraca a Negrestiului. si zilele trecute a facut bine. Ca de obicei, de altfel. iata ce spune Magda Savuica dupa o alta ”aventura” frumoasa a sa: ”Va spun sincer ca azi mi-as fi dorit luxul sa nu ma ridic din pat si sa nu stau in frig. Ma durea capul, mi-era groaza ca iar trece o zi fara sa o vad pe Teo…Mesajele si telefoanele curgeau si eu nu stiam cum sa ma adun.
M-am trezit repede la realitate cand mi-am adus aminte ca ne asteapta cateva sute de copii de la doua scoli.
Am incarcat, am inchiriat masini sa ne incapa tot…si am pornit. Frig, noroi, ceata. Ce bine mi-e cu oamenii astia din jur care stiu sa ma puna pe picioare.
Beni, familia lui, Ionela, Alina, fr Monel, Gabi…nu-i vedeti prea des in poze dar fara ei multe lucruri ar sta in loc. Cand ma mai intrebati cum rezist…aduceti-va aminte de ei. De Teodora…nu mai zic. Ea e rasplata si imbratisarea cea mai calda la final de zi.
Pe scurt, 130 de copii au primit azi geci noi ( multumim pentru donatii si ca ati facut lucrul asta sa se intample) si peste 300 de copii au primit ghetute calduroase si hainute.
Poate suna putin. Dar sa punem o haina calda peste hainutele alea jilave si subtiri a fost parca cea mai mare rasplata pe care o puteam primi.
O fetita plangea langa mama ei. Ii era si frig si se saturase sa ne astepte. Am luat-o in brate si am intrebat-o de ce plange.
“Ma strang papucii!” mi-a spus ea printre lacrimi.
Am desfacut imediat cadoul primit si i-am schimbat incaltarile cu cizmulitele primite. Dintr-o data…viata s-a vazut altfel prin ochii ei.
Bucurii mici. Asta facem noi. Nu schimbam universul. Schimbam doar pentru cateva clipe lumea unor copii.
Si speram ca atunci cand vor fi mari, sa iubeasca scoala si sa-si doreasca sa fie oameni buni. Asa cum era “doamna aia blonda cu pachetele” si echipa ei.
Chiar mai buni.
Incaltam in continuare ingeri si bunici. Pana la primavara. Ati auzit? Pana la primavara. Nu va opriti”, spune Magda Savuica. Si cata dreptate are!! Mai este ceva de adaugat?!? Cu siguranta credem ca nu!!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.