Thu. Sep 16th, 2021

Asociatia ”Dragoste desculta” Negresti, la inimile celor aflati in suferinta

3 min read

Au ajuns în Negrești în iarna anului 2011, împreună cu un grup de voluntari din București, știind că merg într-una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene.
Odată ajunși acolo au făcut cunoștință cu realitatea dură a satului românesc din Vaslui unde au descoperit sute de povești care i-au mișcat până în adâncul ființei lor.
Dar în cele cerești, ești atât cât iubești…!
Moș Ștefan, care a luat în cămăruța lui 5 copii pentru a-i îngriji atunci când au rămas fără părinți. Familia îndurerată al cărei copil murise de frigul intrat prin plasticul care ținea loc de ușă.
Fetiță blondă care s-a liniștit din plâns când am luat-o în brațe și care s-a bucurat când a văzut cadourile. Aceeași fetiță blondă care murea 2 luni mai târziu deoarece căsuța de a luat foc mult prea repede și nu a mai putut fi salvată. Povești spuse cu durere în zona județului Vaslui. ”Cine știe câte astfel de povești rămân nescrise în satele pline de glod și frig, fără fântâni, fără oportunități și locuri de muncă, fără speranță?
Cum să dormim liniștiți în patul nostru călduros de acasă, la câteva sute de kilometri distanță?
De ce suntem noi binecuvântați cu mâncare și haine și tot ce ne dorim și alții mor de frig, de foame, de lipsă de speranță?
Aceasta a fost motivația pentru care proiectul Dragoste desculță a pornit an de an și a strâns zeci de mii de euro, jucării, cadouri și mâncare pentru sute de familii din județul Vaslui.
Dar nu am fi putut face nimic din toate acestea fără contribuția atâtor oameni minunați, de pe toate continentele lumii și mai ales din România, care au înțeles că e mai ferice să dai decât să primești, că e mai ferice să iubești decât să fii iubit, care au hotărât să iubească cu fapta și cu speranța!”, spune Magda savuica, cea care ”pastoreste” asociatia negresteana.

Fii și tu Dragostea în acțiune!

Cei de la ”Dragoste desculta” Negresti strâng încălțăminte, haine groase de iarnă, bani de lemne, alimente de bază, produse de igienă personală, cărți de povești, jucării, mașini de spălat și alte lucruri utile pentru bătrâni singuri și familii cu mulți copii.
Poți dona aici sau scrie-ne în privat și îți vom da o adresă unde poți trimite lucrurile cumpărate de tine, direct în inima județului Vaslui.
Credem că dragostea profundă pentru acest județ a fost înrădăcinată în inimile noastre de Dumnezeu și ne-a făcut responsabili să spunem mai departe poveștile celor pe care i-am întâlnit.

Magda & echipa
(în colaborare cu pastorul Paul Marica, Negrești, Vaslui)

”Să zâmbeşti unui om care este supărat; să vizitezi, chiar şi pentru puţin timp, pe cineva care este singur; să oferi adăpost sub umbrela ta cuiva aflat în ploaie; să citeşti ceva unui orb; aceste acţiuni şi multe altele pot părea mărunte, dar astfel noi putem să dăm iubirii noastre pentru Dumnezeu o formă concretă”, mai spune Magda Savuica.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.