Thu. Jan 21st, 2021

Moș Crăciun, sprijinit de «prietenii» din Timișoara ai Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși

2 min read

200 de copii din satele Protopopiatului Huși s-au bucurat de daruri

Moș Crăciun a venit mai devreme anul acesta pentru peste 200 de copii din satele Vinețești, Oltenești, Târzii, Crasna, Mălăești, Gușiței, Poșta Elan, Hurdugi, Deleni și Oțeleni, din Protopopiatul Huși. Caravana „Dar de Crăciun” a ajuns sâmbătă, 12 decembrie 2020, la fiecare dintre ei, cu daruri constând în îmbrăcăminte și încălțăminte noi, de iarnă, produse de igienă personală, pachete alimentare și jucării.
O parte dintre copii vizitați astăzi trimiseseră câte o scrisoare lui Moș Crăciun. Scrisorile au ajuns la Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, care, cu sprijinul prietenilor faptelor bune – oameni de bine din Timișoara, au pregătit cele necesare copilașilor.
„Este al treilea an consecutiv în care mai mulți creștini din Timișoara vin în sprijinul copiilor proveniți din familii defavorizate, din Episcopia Hușilor.
Au devenit «prieteni» ai județului Vaslui și, de fiecare dată, sunt primii care răspund rugăminților noastre de a aduce un strop de speranță și de ajutor în familiile încercate ale acestor copii.
Cu ceva vreme în urmă, mai mulți copii incluși în program au alcătuit scrisori cu ceea ce își doresc de la Moș Crăciun, iar astăzi au primit, fiecare, cadoul personalizat.
”În spatele acestui demers este o muncă imensă, răsplătită numai de bucuria manifestată de cei mici și de conștiința că împlinim voia lui Dumnezeu.
Vom continua, în zilele următoare, în drumul Caravanei noastre, să ducem cadourile personalizate la fiecare din cei care ne-au scris”, a mentionat părintele Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.