Tue. Jan 26th, 2021

Datele finale ale alegerilor parlamentare pentru judetul Vaslui

1 min read

PSD – 4 parlamentari, PNL – 3 parlamentari, AUR – 2 parlamentari, USR-PLUS – unul

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat rezultatele finale de la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Conform acestor date, județul Vaslui va avea in viitorul Parlament următorii deputați și senatori:
Parlamentarii PSD în județul Vaslui: la Camera Deputaților – Eduard-Andrei Popica, Adrian Solomon și Irinel-Ioan Stativă, iar la Senat Gabriela Creţu.
Parlamentarii PNL în județul Vaslui: la Camera Deputaților – Nelu Tătaru și Tudor Polak, iar la Senat Iulian-Mihail Bîca.
Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) în județul Vaslui: la Camera Deputaților Raisa Enachi, la Senat Andrei Busuioc.
Parlamentar USR-PLUS în județul Vaslui: la Camera Deputaților Mihai-Cătălin Botez.
La alegerile parlamentare din județul Vaslui au fost înscriși pe listele electorale 428.170 de alegători, din care s-au prezentat la urne un numar de 98.906 alegători. Din cele 466.107 buletine de vot transmise la nivelul comunităților din județul Vaslui, a fost un număr de 367.201 buletine de vot neîntrebuințate și anulate. Conform acelorași date, prezența în județul Vaslui a fost de doar 23,09%, cea mai slaba din intreaga tara!! La nivelul județului Vaslui au fost deschise pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie un număr de 542 secții de votare. De asemenea, pe listele permanente au fost înscrise 420.028 de persoane.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.