Sun. Jan 17th, 2021

Primăriile vasluiene, pregătite pentru deszăpezire

1 min read

Sunt asigurate utilajele si materialele necesare

Autoritățile publice locale din județul Vaslui sunt pregătite pentru a face față noului anotimp rece. Primăriile au alocat fonduri pentru activitatea de deszăpezire, s-au îngrijit de stocurile de materiale antiderapante, precum și de starea utilajelor.
În cursul lunii noiembrie 2020, a avut loc prima ședință de lucru a Comandamentului județean de coordonare a activității de intervenție pentru deszăpezire și combaterea poleiului pe drumurile județene în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.
În acest an, la nivelul județului Vaslui se vor monta 8 kilometri de parazăpezi, lucrările de deszăpezire urmând să se desfășoare pe circa 1.000 kilometri de drumuri județene. De asemenea, în activitatea de deszăpezire sunt implicate și UAT-urile pe unde trec drumurile județene.
În lucrările de deszăpezire sunt implicate aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, în timp ce necesarul de nisip este de 4.300 tone și 50 tone de sare. La fel ca și în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de dezăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.