Thu. Jan 28th, 2021

Primarii spun că pandemia a blocat investițiile

1 min read

Județul are proiecte de 860 milioane lei, prin PNDL 2

Pandemia de coronavirus a afectat ritmul de lucru la proiectele de dezvoltare, aflate în derulare la nivelul județului Vaslui. Multe din investiții nu sunt în graficul de lucru stabilit la constractarea lucrărilor, iar primarii speră ca în anul viitor să poate recupeze întârzierile. În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei.
Județul Vaslui a primit la jumătatea acestui an de la bugetul consolidat al statului suma de 6.600.000 lei, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Fondurile au fost majorate ca urmare a lucrărilor suplimentare ce se execută la diverse obiective de investiții.
Județul a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Din numărul total de investiții, CJ Vaslui derulează prin PNDL 2 un număr de 17 proiecte, care totalizează suma de 180 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.