22/05/2024

Va fi pus în funcțiune laboratorul PCR al DSP Vaslui

1 min read

Laboratorul PCR al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, care va fi amenajat într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria Vaslui în zona Gării, va dispune de toate aparatele necesare și de medic specializat în analizarea probelor pentru determinarea infecției cu SARS-CoV-2.
Acesta va fi dat în funcțiune până la sfârșitul acestei luni.
Laboratorul PCR al DSP va prelucra testele COVID ale contacților persoanelor depistate pozitiv și care prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 pe timpul perioadei de izolare. De asemenea, va prelucra probe prelevate salariaților, beneficiarilor și personalului din centrele aflate în subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui.
Prin înființarea acestui laborator va fi degrevată activitatea de prelucrare a testelor în unitatea de suport COVID-19 din Bârlad, al cărei laborator este nevoit să prelucreze un număr mare de teste într-un interval de timp scurt.
Din a doua parte a lunii decembrie, laboratorul de biologie moleculară a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad va prelucra doar testele prelevate de la pacienții internați și de la pacienții trimiși de medicii de familie pentru testare la Compartimentul de Primire a Urgențelor.
De asemenea, la laboratorul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” din Barlad se vor procesa și testele efectuate la cerere, contra cost. Laboratorul DSP nu va preleva și prelucra teste la cerere.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.