22/05/2024

Wee-end plin pentru vasluianul Claudiu Bulete

2 min read

Week-end-ul care a trecut a fost plin pentru compozitorul Claudiu Bulete. Acesta a fost invitat la Suceava, pentru doua proiecte de anvergura. Primul dintre ele a inclus o colaborare cu cunoscutul interpret Aurelian Temisan. Claudiu a realizat imprimarea vocala si masteringul de studio a unei melodii care va constitui un proiect supriza pentru sarbatorile de iarna.
De asemeni, compozitorul a fost presedintele juriului Festivalului National de Muzica “Rampa de lansare” organizat de Asociatia Romantic Art Suceava condusa de Gabriela si Andrei Morar, care au fost si organizatorii principali ai concursului. Desi initial festivalul trebuia sa se desfasoare in conditii normale, cu participarea la scena a concurentilor, datorita situatiei actuale s-a gasit o modalitate interesanta si inedita de desfasurare, fiind mutat in online. Juriul a fost prezent la fata locului, in sala Teatrului “Matei Visniec” – Suceava, si a vizionat filmarile cu prestatia “live” a concurentilor inscrisi. Tot evenimentul a fost transmis in direct pe internet si preluat de o televiziune locala.
Juriul a fost compus din muzicieni de valoare: castigatorul X Factor 2012, Tudor Turcu, prof. univ. Mihaela Garlea si Cristian Garlea, de la catedra de jazz a Conservatorului Iasi, Delia Irimie, lector univ. la Conservatorul din Cluj, interpreta de folclor Silvia Semeniuc, poliintrumentistul folclorist Leonard Zama, lector univ. Florin Fodor, de la Conservatorul din Iasi si organizatorul principal, Andrei Morar.
Festivalul s-a desfasurat pe mai multe sectiuni: muzica intrumentala, clasica si folclor, si muzica vocala , popular si usoara. La final castigatoarea Grand Prix-ului a fost Stefania Petric din Campia Turzii, eleva profesorului Serban Bacila din Cluj. Cu acesta Claudiu a avut o veche colaborare in trecut, compunand pentru fiica lui, Ilinca Bacila, piesa Ardelean Show. Cu aceasta piesa a fost descoperita in muzica mare, castigand Mamaia Copiilor. Interpreta a ajuns sa reprezinte Romania la Eurovision, in 2017.
“Postura de presedinte de juriu a acestui prestigios festival, cu un juriu compus numai din oameni valorosi, m-a onorat. Desi sunt vasluian si ma trag de pe meleaguri moldave, la concursurile din zona mi se acorda mai rar ocazia de a avea aceasta postura. Oricum, a fost o postura onorifica, deciziile fiind luate de toti membrii juriului. Modalitatea de desfasurare a concursului a fost, zic eu, inedita, insa a fost una dintre cele mai bune solutii pentru aceasta perioada restrictiva. Este ciudat sa vezi o sala goala, si pentru mine cat si pentru artistii din recital.
Totusi am simtit caldura si emotiile copiilor dincolo de undele transmisiei online. Cat despre Grand Prix, a fost pe depin meritat si primul pe care il acord in calitate de presedinte de juriu unei eleve a lui Serban Bacila”, ne-a transmis compozitorul Claudiu Bulete.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.