21/05/2024

A mai plecat unul dintre noi!

1 min read

Colegii din presa vasluiana nu te vor uita niciodată, Ticu!

O veste cat se poate de trista m-a socat in aceasta dupa-amiaza. Veteran al fotografilor din Vaslui, cel care a predat arta fotografica multor generații de copii care au pășit pragul Casei Pionerilor (actualul Palat al copiilor) inainte de 1989, Dumitru Mihalache, Ticu, asa cum ii spuneau apropiații, ne-a părăsit, plecând la Judecata Domnului.
A fost mulți ani, imediat dupa 2000, fotoreporter la cotidianul Adevărul de Vaslui si coleg cu subsemnatul. Am mancat, vreme de cativa ani ”o paine impreuna”, cum se spune. A fost un împătimit al fotografiei, alături de bunul sau prieten, Adrian (Duțu) Baciu, plecat și el în lumea îngerilor, in lumea celor drepti, la începutul acestui an. Ticu avea doar 67 de ani, ieșise de doi ani la pensie de la Muzeul Judetean Vaslui.
Un om aparte, un om deosebit, ”de pus la rana”, căruia toți colegii din presa vasluiana ii vor păstra o amintire nestearsa. Era unul dintre cei care îți inviora fiecare zi cu o gluma buna sau cu un banc.
„Sunt consternat de vestea primita. Dumnezeu să-l ierte! Familiei Mihalache ii transmit sincere condoleanțe”, este mesajul primarului municipiului Vaslui, Vasile Paval.
Bun rămas, Ticule! Dumnezeu sa te ierte si sa te aiba in paza Sa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.