22/05/2024

ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

2 min read

Sâmbătă, 28 noiembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii
economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor şi a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.
În data de 28 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune pe raza județului Vaslui. Aceasta a avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra
siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.
Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 60 de agenți economici și au fost legitimate peste 90 de persoane. Astfel, a fost constatată săvârșirea a 3 infracțiuni, dintre care 2 de evaziune fiscală, fapte prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și 1 de înșelăciune, prevăzută de art. 244 din Codul penal.
Totodată, au fost aplicate și 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei. Dintre acestea, 23 au fost aplicate potrivit prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 7 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii
55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 4 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.
Cu ocazia activităților desfășurate au fost confiscați și 11.184 de lei, sumă nefiscalizată.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.