23/05/2024

Sistemul de sănătate din România este pregătit în acest moment să utilizeze toate resursele de care dispunem

2 min read

Românii au trecut, în acest an, prin momente critice, sănătatea și modul de viață obișnuit al fiecăruia dintre noi fiind amenințate de pandemia care ne da atatea batai de cap.
Nimeni nu ar fi putut fi pregătit pentru acestă situație. Guvernul României a intervenit pentru a gestiona eficient resursele prin care am reușit să încetinim răspândirea virusului Sars-Cov-2 pentru a putea fi reduse riscurile de îmbolnăvire. Ministrul Nelu Tataru considera ca sistemul de sanatate din tara noastra este pregatit pentru a interveni prompt la eradicarea visusului.
”A fost un an dificil, restrictiv, însă efectele implementării unor măsuri menite să ne protejeze sănătatea și să ne mențină în siguranță pe toată durata pandemiei au început să fie vizibile.
Oamenii au înțeles că suntem responsabili nu numai pentru sănătatea personală, cât și a celorlalți. Respectarea cu rigurozitate a măsurilor impuse de autorități ne duce mai aproape de depășirea acestei etape și de revenirea la normalitate. La fel ca și în celelalte state europene, legislația adaptată la situația epidemiologică a redus numărul cazurilor de îmbolnăviri și a permis desfășurarea activității românilor în condiții de siguranță.
După acestă perioadă, putem privi cu optimism către etapa următoare, în care vom pregăti o strategie eficientă pentru distribuirea vaccinului anti-Sars-CoV-2. Vom demara o campanie de informare asupra importanței vaccinării, așa cum se întâmplă și la nivel european, pentru că fiecare persoană care va alege să se vaccineze reprezintă un pas înainte spre viața obișnuită și lipsită de restricții la care ne dorim cu toții să revenim cât mai curând, mentioneaza Nelu Tataru.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.