Sun. Jun 20th, 2021

Artped”, expoziție dedicată Zilei Naționale și împlinirii a 150 de ani de învățământ pedagogic la Bârlad

2 min read

Astazi, la Galeria de Artă „Nicolae N. Tonitza” din Bârlad, va fi deschisă expoziția purtand titulatura „Artped”. Lucrările expuse pe simezele Galeriei sunt semnate de 35 de foști elevi ai Liceului „Pedagogic Ioan Popescu”, secția Arte plastice, care in prezent sunt pictori, sculptori, restauratori de artă, arhitecți sau designeri.
Toți cei care expun sunt absolvenți ai universităților de arte din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, unii dintre ei fiind stabiliți în străinătate.
Expoziția este dedicată împlinirii a 150 de ani de învățământ pedagogic la Bârlad, dar și Zilei Naționale a României. Autorii celor 35 de lucrări de pe simeze sunt foști elevi ai liceului din ultimele cinci generații, având în vedere că profilul Arte plastice a fost înființat în 2001. Toți au studii superioare de artă. Aproximativ 40% din numărul elevilor care au absolvit Liceul Pedagogic la clase de arte plastice și-au urmat vocația și au absolvit universități de artă. Printre ei sunt artiști de talie națională, cu expoziții și premii naționale și internaționale, care s-au consacrat în arta plastică românească și nu numai.
Sărbătorirea unui secol și jumătate de învățământ pedagogic la Bârlad a dus la ideea conceperii unui catalog-album de artă. În acest album vor fi prezentați toți artiștii care au absolvit profilul Arte plastice la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” și care s-au consacrat în arta plastică, precum și lucrările acestora. Peste 50 de artiști au trimis CV-uri și imagini cu lucrări de artă, pentru realizarea albumului.
Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii decembrie și este organizată de Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” în colaborare cu Consiliul Local și Primăria Bârlad.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.