Mon. Jan 18th, 2021

Centrul de Transfuzii din Bârlad a fost deschis astazi

1 min read

Decizie la nivel național, luată că urmare a scăderii alarmante a numărului de donatori de sânge. Toate centrele de transfuzie sanguină vor fi deschise astazi, 28 noiembrie.
Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) din Bârlad a așteptat donatorii astăzi, între orele 8 și 11, deoarece este nevoie acută de sânge, numărul donatorilor din județ scăzând mult în ultimele luni de pandemie.
Conducerea centrului roagă persoanele care vor să ajute pacienții vasluieni internați în județ și în spitalele din afara acestuia, care au nevoie de sânge ca de aer, să facă acest gest umanitar.
De asemenea, sunt așteptați și donatorii de plasmă convalescentă. Aceștia trebuie să prezinte documente medicale care să ateste că s-au vindecat de COVID. Luni și marți, pe 30 noiembrie și 1 Decembrie, Centrul de Transfuzii din Bârlad va fi închis.
Donatorii trebuie să se încadreze în criteriile impuse de legislația privitoare la donare. Centrul asigură toate condițiile de siguranță pentru donare pe timp de pandemie.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.