23/05/2024

Proiect european pentru dotarea școlilor din Vaslui cu măști și dezinfectanți

2 min read

Primarul Vaslui va participa în calitate de inițiator în cadrul apelului de proiecte ”Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV-2”. În acest sens, în ultima ședință a Consiliului Local Vaslui a fost aprobat un acord de parteneriat între UAT municipiul Vaslui, ca lider de proiect şi unităţile de învăţământ preuniversitar de stat ca parteneri de proiect.
Sursa identificată pentru finanţarea acestui proiect este Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 9 – Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.
Proiectul vizează asigurarea desfăşurării în bune condiţii a procesului educaţional atât pentru elevi, cât şi pentru personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2. Astfel, va fi finanțată dotarea unităţilor de învăţământ cu echipamente de protecţie/dispozitive medicale, respectiv: măşti de protecţie, dezinfectanți, combinezoane, aparatură destinată dezinfecţiei şi sterilizării de tipul lămpilor UV.
Proiectul propus va finanţa achiziţiile realizate până la momentul depunerii cererii de finanţare de către unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Vaslui sau care urmează a fi realizate aferente acţiunilor finanţabile în cadrul apelului de proiecte (1 august 2020 – 18 iunie 2021, cu posibilitate de extindere în funcţie de evoluţia epidemiei).
Bugetul estimat al proiectului ce urmează a fi depus este de 3.799.049 lei. Beneficiarii implementării proiectui sunt 11.754 preşcolari şi elevi şi 1.446 cadre didactice, cadre didactice auxiliare şi personal nedidactic.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.