Sun. Jun 20th, 2021

Patronatul vasluian este transant

2 min read

Cere guvernanților să nu se amestece în stabilirea salariului pe 2021

Salariul minim brut pe economie va fi majorat în funcție de evoluția economiei. Pentru a stabili cuantumul salariului minim pe anul 2021, se va constitui un grup de lucru format din patronate, sindicate și reprezentanți ai Guvernului României. Stabilirea salariului va fi realizată în funcție de o serie de elemente cum sunt rata inflației, creșterea productivității și alți factori economici.
Administratorul unei firme hotărăște singur o astfel de decizie, în funcție de mediul în care își desfășoară activitatea, zonă, cum vrea să își dezvolte propria investiție. Nu vii de afară să spui că de la anul va fi un anumit cuantum al salariul minim. Din punct de vedere economic, firmele își vor închide cu greu exercițiul financiar pentru acest an. Depinde de factorii de decizie de la nivel național cum va evolua economia în anul viitor, dacă va fi întocmită o strategie de dezvoltare.
Ultima dată salariul minim brut a fost ajustat la data de 1 ianuarie 2020, când a crecut la 2.230 de lei lunar, de la 2.080 de lei. Aceasta a înseamnat o majorare a salariului minim net cu 83 de lei, de la 1.263 de lei cât era până la 31 decembrie 2020 la 1.346 de lei. Creșterea s-a aplicat pentru toți angajații fără studii superioare sau cu studii superioare, dar care aveau mai puțin de un an vechime în câmpul muncii. Salariul minim pentru angajaţii care au absolvit studii superioare şi care au minimum un an vechime în domeniul studiilor absolvite a fost crescut la 1 ianuarie 2019 până la 2.350 de lei și nu a mai fost modificat la 1 ianurie 2020.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.