Wed. May 12th, 2021

RECOMANDĂRI PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN SIGURANȚĂ

2 min read

Conducerea IPJ Vaslui va recomanda sa va planificati din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
Luând în considerare condițiile meteorologice prognozate pentru perioada următoare, conducătorii auto sunt obligati, prin lege, să-și doteze autovehiculele cu cauciucuri de iarnă pentru a se deplasa în siguranță pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.
Cauciucurile de iarnă sunt fabricate special pentru a face față șofatului în sezonul rece, iar condusul autovehiculelor, în condiții de frig, polei, ninsoare devine riscant pentru viața sau integritatea fizică a participanților la trafic.
Conform Directivei 92/23/CE, pe anvelopele de iarna trebuie să fie aplicate literele „M+S”, „M.S” sau „M&S”. Aceste marcaje sunt obligatorii și în cazul cauciucurilor de tip “all season”. Menționăm faptul că, în legislație, nu este specificată o perioadă anume a anului în care conducătorii auto sunt nevoiți să
aibă dotate autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanțuri sau alte echipamente antiderapante, obligația fiind impusă de condițiile meteo.

Recomandam conducatorilor auto:

  • să aibă grijă la adaptarea vitezei la condițiile de drum;
  • să evite drumurile pe timp de noapte sau pe distanțe mari;
  • să utilizeze corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare și cel den nclimatizare-dezaburire;
  • să folosească luminile de întâlnire și pe timpul zilei;
  • să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculele din fața sau lateralul lor.

Conduceți cu grijă !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.