Tue. Nov 30th, 2021

Apel al Episcopiei Hușilor pentru donarea de sânge și plasmă convalescentă

2 min read

Patriarhia Română îndeamnă la intensificarea donării de sânge și plasmă convalescentă Covid-19 în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”. Mesajul campaniei a apărut și pe site-ul Episcopiei Hușilor, cu binecuvântarea Preasfinției Sale, Episcopul Ignatie.
„Campania de donare de sânge derulată de Patriarhia Română (2014 – 2020) trebuie intensificată!
Cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, în anul 2012 a început în Arhiepiscopia Bucureștilor o campanie de donare de sânge numită „O picătură de sânge pentru viața aproapelui”.
Începând cu anul 2014, cu aprobarea Sfântului Sinod, această campanie a fost extinsă la nivel național în toată Patriarhia Română sub îndemnul „Donează sânge, salvează o viață!”.
Astfel, cea mai amplă campanie de donare de sânge din România s-a desfășurat în cooperare cu diverse instituții publice (centre regionale și județene de transfuzie, spitale, clinici, direcții de asistență socială și protecția copilului, Jandarmerie, Poliție și Armată), precum și cu organizații neguvernamentale (Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români și alte asociații).
Pe parcursul celor 6 ani ai campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” au participat 40.800 de donatori, cantitatea de sânge recoltată fiind de peste 18.000 de litri.
În contextul medical și epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească, Patriarhia Română adresează tuturor celor ce înțeleg valoarea salvării unei vieți umane îndemnul său de a participa la nobila acțiune a donării de sânge.
Totodată, adresează și îndemnul de a dona, conform criteriilor de eligibilitate, plasmă convalescentă Covid-19, pentru salvarea celor aflați în situație critică din cauza infestării cu noul coronavirus.
Donarea de sânge și de plasmă convalescentă Covid-19 sunt acum cele mai luminoase și necesare fapte de iubire jertfelnică și de solidaritate umană!”, este mesajul lansat către credincioșii din județul Vaslui care au avut coronavirus și s-au vindecat.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.