Tue. Nov 30th, 2021

Vin echipamentele medicale pentru noul ambulatoriu al SJU Vaslui

2 min read

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a demarat achiziționarea de echipamente medicale pentru dotarea ambulatoriului. În cursul lunii mai 2020, SJU Vaslui a lansat licitația publică deschisă privind achiziția în valoare de 10,3 milioane de lei de aparatură medicală. Vor fi cumpărate ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și alte aparate.
Dotarea noului ambulatoriu al Spitalul Județean de Urgență Vaslui este finanțată prin intermediul POR 2014 – 2020. Proiectul a fost depus în luna septembrie 2018 la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est de către Consiliul Județean Vaslui în parteneriat cu SJU. Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni.
Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, din care finanțarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană se ridică la 10.153.048 lei, iar restul sumei de 207.000 lei reprezintă cofinanțarea autorităților județene.
În data de 19 iulie 2019 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului, moment din care au fost demarate procedurile în vederea achiziționării de echipamente medicale.
Obiectivul proiectului este dotarea unui număr de 23 cabinete medicale din structura ambulatoriului cu 197 echipamente medicale. De aceste dotări vor beneficia 67.000 de pacienți, consultați anual în cadrul ambulatoriului.
Prin intermediul proiectului va fi cumpărată aparatură medicală performantă: ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele. Din momentul în care noul ambulatoriu va intra în funcțiune, policlinica județeană va fi mutată în icinta SJU Vaslui.
Tot la capitolul investiții, SJU Vaslui a mai făcut în acest an și alte investiții pentru achiziționarea de aparatură medicală și alte echipamente necesare dezfășurării activității. Cu suma de 480.000 lei instituția are în vedere dotarea cu două truse de endoscopie urologică, în valoare totală de 400.000 lei, a Blocului Operator –Urologic și achiziția unui autoturism de transport medicamente în valoare de 80.000 lei.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.