Tue. Nov 30th, 2021

Pestă porcină africană in localitatea Iveşti

1 min read

Autorităţile sanitar-veterinare au confirmat existenţa unui focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din localitatea Iveşti, acolo unde s-a confirmat prezenţa virusului la trei porci domestici.
Zona afectată a fost pusă sub supraveghere şi au fost instituite o serie de restricţii privind mişcarea de suine din zonele afectate de boală şi interzicerea sacrificării porcinelor din exploataţie.
In astfel de situatii trebuie să fie anunţat de urgenţă medicul veterinar. In cazul confirmării unui focar de Pestă Porcină Africană la porcinele din gospodăriile populaţiei care sunt identificate, proprietarii de porcine vor fi despăgubiţi, în condiţiile respectării legislaţiei sanitar-veterinare. Se atrage atenţia cetăţenilor că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia.
Având în vedere evoluţia virusului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui şi ai Instituţiei Prefectului fac apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virusului şi recomandă să se respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.