Wed. May 12th, 2021

S-a mai dus o stea!

2 min read

A incetat din viata inegalabila Draga Olteanu Matei

Îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 87 de ani. Actrița fusese internată recent în stare gravă, cu hemoragie digestivă, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.
Decesul actriţei Draga Olteanu Matei a fost confirmat de Diana Cimpoeșu, medicul șef al Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.
Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.
Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956, iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan.
De-a lungul intregii cariere Draga Olteanu Matei a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu.
Pe scena Teatrului Național inegalabilșa Draga Olteanu Matei a mai jucat în „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în „Crima pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru.
În televiziune a făcut un cuplu cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar”.
După ce s-a pensionat, în 2007, de la Teatrul Național, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.
Dumnezeu s-o ierte!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.