Tue. Nov 30th, 2021

Ce va stabili Buzatu?

1 min read

Cine va fi noul administrator public al județului?

Sunt multe persoane din județul Vaslui care și-ar dori acest post extrem de bine plătit, cam la nivelul indemnizației unui vicepreședinte. Un astfel de administrator are o indemnizație de peste 150 milioane lei vechi pe lună, plus spor la proiecte etc.
Până la alegerile locale, postul de administrator public a fost ocupat de Valeriu Caragață. Faptul că a intrat consilier județean și, mai nou, este și candidat pe poziția a doua la Senat, din partea PSD, l-a făcut pe Caragață incompatibil pentru un al doilea mandat.
Pe 23 noiembrie ar fi trebuit să fie concurs pentru această funcție de conducere, personal contractual, adică administratorul public stă în funcție cât persoana care l-a numit, respectiv președintele CJ Vaslui, este în funcție. Pe 10 noiembrie, însă, conducerea Consiliului Județean vine cu precizări și spune că nu se mai organizează concurs, pe motiv că legea spune că președintele poate numi administratorul public, în baza Codului Administrativ.
Buzatu va amâna decizia de numire a noului administrator public până după alegerile din 6 decembrie. Dacă Valeriu Caragață iese senator, atunci va trebui căutată o altă persoană pentru acest post. Dacă nu va iesi, acesta ar urma să fie numit, din nou, administrator public al județului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.