Tue. Nov 30th, 2021

Moldovenii de pest Prut au nevoie de un parcurs european

1 min read

Duminică, 15 noiembrie, are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.
Se vor înfrunta Maia Sandu, fostul prim-ministru și Igor Dodon, președintele în funcție al Republicii Moldova.
La alegerile din primul tur Maia Sandu s-a impus, oarecum surprinzator, cu cateva procente. Există nevoia unui parcurs european pentru Moldova? Cu siguranta da. Țara a fost și este măcinată în continuare de corupție, de lipsa dezvoltării, insa și multe alte probleme structurale. Lipsa încrederii în politicieni a fost constantă în anii post-independență iar acest lucru s-a văzut în multiplele crize politice prin care a trecut Republica Moldova.
Sute de mii de moldoveni au luat calea…pribegiei, sătui să mai aștepte schimbarea. Este mai mult decat clar că Republica Moldova nu are o altă opțiune de a se dezvolta și de a se reforma decât opțiunea europeană. Acesta va fi un drum complicat, care va implica multe reforme, insa care este mai mult decât necesar pentru Moldova.
În județul Vaslui dar și in alte multe județe de la graniță, trăiesc mii chiar zeci de mii de cetățeni moldoveni, în marea lor majoritate cetățeni tineri, aflați la studii sau pentru a munci. Pentru a interveni o schimbare in bine, in viata lor, vor trebui sa mearga duminica sa voteze unicul drum, cel european.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.