Wed. Aug 4th, 2021

Nu mai sunt bani pentru plata asistenței sociale

1 min read

Primăriile din județul Vaslui așteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetului național, pentru a primi fondurile necesare pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap. În cursul acestui an, primarii au făcut toate diligențele necesare și așteaptă resurse financiare pentru plățile aferente. Chiar dacă prin legea bugetului de stat banii din excedentele bugetare pot fi alocați pentru asistența socială, multe primării au direcționat aceste fonduri pentru cofinanțarea unor proiecte de dezvoltare. Este bine ca primăriile să primească banii pentru plata asistenței sociale, iar fondurile din excedente prinse în diferite proiecte să nu fie luate pentru a se acoperi acest gen de cheltuieli. În acest fel, s-ar contabiliza arierate la bugetele locale, purtătoare de dobânzi, care tot de la bugetul de stat trebuie acoperite.
Problema plății însoțitorilor persoanelor cu handicap este un capitol la care situația este îngrijorătoare.
Pentru lunile iulie, august și septembrie UAT-urile nu au bani pentru asigurarea indemnizațiilor și plăților pentru asistenții personali.
Situații de acest gen sunt mai peste tot in judet. Fondurile au acoperit plata drepturilor sociale doar pentru prima jumătate a acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.