Tue. Nov 30th, 2021

Judetul Vaslui a depășit 6.000 de cazuri de Covid-19

2 min read

Cea mai grava situație este in comuna Băcești

Crește numărul de cazuri Covid, de la o zi la alta, în județul Vaslui. Pare că autoritățile nu pot stăpâni acest fenomen, în ciuda măsurilor stricte decise de autorități și respectate, în mare măsură, de vasluieni. Pe străzi, oamenii poartă măști, la cozi se păstrează o distanță prevăzută de lege, localnicii sunt prevăzători. In aceste zilșe trecem de un nou prag, cel de 6.000 de cazuri de Covid-19.
Prefectura a anunțat că în județ au fost confirmate 5.968 de cazuri cu noul coronavirus:

274 de persoane internate în spital:
  261 pe secții
    asimptomatici 5,
    forme ușoare 50,
    forme medii 137,
    forme severe 69
  13 în ATI;
175 de persoane decedate;
4.978 de persoane vindecate;
400 de persoane pozitive la domiciliu.

Situații dramatice se înregistrează, din păcate, la Rânzești, unde 56 de persoane de la Centrul de îngrijire și Asistență sunt confirmate pozitiv și sunt în izolare, sau la Băcești. Nu mai puțin de 85 de persoane sunt confirmate pozitiv în comuna Băcești (60 de beneficiari și 25 de angajați), persoane aflate în izolare în Centrul de Asistență Medico-Socială Băcești.
Pentru a stopa creșterea numărului de cazuri, conducerea CJ Vaslui vrea să nu mai permită accesul vizitatorilor în spațiile centrului de la Băcești, o decizie definitivă în acest sens urmând a fi luată în câteva zile. Peste 160 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 45 de polițiști locali au desfășurat acțiuni și misiuni în stradă, în ultimele zile, depistând peste 120 de persoane care nu respectau măsurile individuale de protecție și interdicțiile privind deplasarea/ libera circulație. Toți cei găsiți în abatere au fost amendați, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 21.050 lei.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.