Wed. Aug 4th, 2021

Guvernul acordă 60% din banii pentru DGASPC Vaslui

2 min read

Acoperirea salariilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a devenit subiect de dispută între autoritățiile județene și Ministerul de Finanțe. În timp ce CJ Vaslui solicită că Guvernul României să acorde 90% din sumele aferente asistenței sociale, conducerea Ministerului de Finanțe susține altă formulă. De la bugetul central se acoperă doar 60% din sume, iar restul din banii alocați asistenței sociale trebuie acoperit de la bugetul județului.

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a precizat că pentru plata salariilor la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui s-a operat o rectificare a bugetului local.
În urma rectificării a IX-a a bugetului judeţului Vaslui pe anul 2020, la capitolul ”asigurări și asistență socială” fondurile s-au suplimentat cu suma de 7.755.000 lei. Repartizarea sumei totale este următoarea: 5.890.000 lei la cheltuieli de personal; 1.565.740 lei la cheltuieli cu bunuri și servicii; 325.000 lei la transferuri între unități ale administrației publice; 120.000 lei la alte cheltuieli și 65.740 lei la plăți efectuate în anii precedenți și recuperate în anul curent.
Fondurile pentru DGASPC Vaslui s-au suplimentat cu suma de 7.510.000 lei, pentru Centrul de Asistență Medico-Socială Băcești cu 285.000 lei, iar pentru Centrul de la Codăești cu suma de 40.000 lei.
DGASPC Vaslui se confruntă în acest an cu o situație financiară gravă. Pentru anul curent bugetul instituției are un minus de 100 milioane de lei. Este vorba despre un minus de 75 milioane de lei la cheltuielile de personal și un minus de 25 milioane de lei la cheltuielile de bunuri și servicii. Pentru anul 2020, DGASPC Vaslui a solicitat un buget de 233 milioane de lei și a primit doar 116 milioane de lei. Astfel, din bugetul alocal la începutul acestui an, pentru trimestrele III și IV cheltuielile cu personalul nu erau asigurate și nici cheltuielile cu bunuri și servicii.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.