25/04/2024

De Crăciun și Revelion, singuri

1 min read

In alte conditii riscați să îmbolnăviți și prietenii

Locuitorii judetului care nu vor pleca de Crăciun sau Revelion în diverse zone din țară, așa cum o făceau anii trecuți, nu se pot gândi nici la mese bogate, cu mulți prieteni și rude alături, de sărbători. Avertismentul lansat de autorități este acela că, invitând acasă prieteni sau persoane dragi riscați să-i îmbolnăviți și pe aceștia, iar în ianuarie spitalele se vor umple de bolnavi.
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, ne atrage atenția asupra unui fapt: autoritățile pot reglementa conduita în spațiile publice, însă nu și în casele românilor. Arafat susține că persoanele care invită alte persoane din famila lărgită pentru a petrece sărbătorile se supun unui risc privind infectare cu coronavirus.
Dacă vor fi luate si alte măsuri nu se stie, insa important e să sesizăm cu toții că nu avem o sărbătoare similară cu cea din 2019.
Raed Arafat susține că transmiterea virusului este accentuată acasă, iar dacă sunt invitate persoane riscul crește fără îndoială. Medicul a adăugat că fiecare își calculează riscul pe care și-l asumă.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.