Wed. Aug 4th, 2021

Spitalul din Bârlad tratează bolnavi din București, Bacău sau Ploiești

2 min read

Evoluția pandemiei de coronavirus de la nivelul județului Vaslui a ajuns în prezent pe un planou, cu creșteri și scăderi cu un număr relativ mic de persoane infectate. Sunt mai multe focare la centre care aparțin DGASPC Vaslui, iar autoritățile speră că măsurile implementate își vor arăta în perioada următoare rezultatele. Cât privește trecerea învățământului în online, această a fost o măsură necesară în contextul crizei de sănătate.
La nivel național s-au analizat toate elementele și s-a mers pe prioritatea sănătății urmând să fie identificata si posibilitatea de a se face școală online.
În acest moment autoritățile fac analize privind indicii de infectare, reprezentanții de la Direcția de Sănătate Publică avertizând atunci când sunt depășiri de limite. Municipiul Bârlad și orașul Negrești nu au trecut sub pragul de 3 la mia de locuitori.
La Spitalul Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman” Bârlad, care este spital suport COVID-19, au fost aduși și pacienți din alte zone cum ar fi București, Bacău sau Ploiești. Centrul Național de Coordonare a Intervenției atunci când e necesar dirijează pacienți și la spitalul din Bârlad, un spital care datorită managementului are locuri disponibile și trebuie ajutati si pacientii din alte județe, astfel încât o mare parte din bolnavii din țară să-și găsească loc. Dacă cei de la București consideră că spitalul din Bârlad face față, redistribuie bolnavi și in acest municipiu.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.